7 Redenen om Brugge te bezoeken

Sommigen noemen Brugge een openluchtmuseum. En eerlijk gezegd vergissen ze zich niet. Het stadscentrum is het cultureel erfgoed van UNESCO, architecturale meesterwerken bij elke stap en de unieke sfeer van de stad dag en nacht: bewonder gewoon de schoonheid om je heen.

1. Dwaal door de stad
Het hele stadscentrum van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eenvoudigweg, zonder een welomlijnde route, door de vele kronkelende straatjes van de stad dwalen. En als we u advies kunnen geven, bezoek dan zeker de kerk van Jeruzalem, een 15e-eeuws gebouw gebouwd door een rijke Spaanse familie. Uniek en griezelig monument met een schokkend altaar, bedekt met afbeeldingen van schedels.

2. Meesterwerken overal
Het museum is het bekendste kunstmuseum van Brugge. Het presenteert een prachtige collectie werken van Vlaamse primitieven en kunstenaars uit de noordelijke renaissance. “De Madonna van kanunnik van der Pale” van Jan van Eyck is één van de meesterwerken uit de collectie en valt op door zijn subtiliteit en meesterschap in details. U vindt hier ook werken van pioniers van het surrealisme, zoals Paul Delvaux en Rene Magritte. Op zoek naar iets anders dan beeldende kunst? Ga dan naar Choco-Story, een museum gewijd aan één van de belangrijkste Belgische delicatessen: chocolade.

3. De stad waar het leven pulseert
Brugge is een bruisende, energieke en energieke stad met een bruisende cultuur. Bezoek zeker Cactus, een concertzaal die in de zomer zijn eigen groots festival organiseert. Andere opties: Republiek (een grote bar verbonden aan de kunstbioscoop Lumière), jazzbar De Werf of Bar Jus, die garant staat voor het beste glas wijn van de stad. Ook Entrepot, een gratis creatief toevluchtsoord voor projecten in muziek, cultuur, theater en andere kunsten, is een bezoek waard.

4. Ga naar het strand
Als u het centrum van de stad aan de kust wilt verlaten, dan is het eigenlijk heel dichtbij. De zandstrook strekt zich 67 km langs de kust uit, waarop 13 badplaatsen met een geheel eigen sfeer liggen. Zandstranden zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, badmeesters worden bewaakt door badmeesters.

 

5. Brugge ‘s nachts
Overdag is Brugge geweldig, ‘s nachts is de stad gewoon onweerstaanbaar. Wacht tot de zon ondergaat en wandel door de middeleeuwse stad. U ziet magisch verlichte beelden, gevels en monumenten. Houdt u van nog meer rust, maak dan een wandeling naar het Minnewaterpark. In het centrum van het park bevindt zich een schilderachtig meer, dat door de lokale bevolking het meer van de liefde wordt genoemd.

6. Bezoek de brouwerij
Bruggelingen houden van goed bier, vooral van het bier dat in hun stad wordt gebrouwen. De Halve Maan is een functionerende familiebrouwerij in het centrum van Brugge. Hier worden twee merken fijn bier gebrouwen: Brugse Zot en Straffe Hendrik. Bezoekers kunnen hier kennismaken met de technologie van de bierproductie en veel interessante dingen leren over de wondere wereld van hop en mout. De Brouwerij Burgun de Flanders biedt een interactieve reis door haar geschiedenis. Op de zolder van dit historische gebouw kunnen bezoekers leren hoe bier gebrouwen wordt en zelfs het vakkundige werk van de brouwer bekijken.

7. Verbazingwekkende kerken
Kerk van Magdalena Magdalena Kerk dan – een echte pilot house kunsttentoonstelling, concerten, optredens en thema-avonden in de Japanse stijl, kan er bijna alles gebeuren. Als u op zoek bent naar een meer traditionele kerk, ga dan naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daar ziet u het standbeeld van Michelangelo “Maagd Maria met een baby”. Dit meesterwerk van klassiekers betekent voor Brugge hetzelfde als Mona Lisa voor Parijs. Als u naar Brugge komt, dan moet u het beeld van de Madonna zien.