Waarom Brugge volgens mij de mooiste en leukste stad is

Ik heb al veel steden bezocht in mijn leven.

Ik woon gemiddeld op een locatie rond de 3-4 maanden, en daarna verhuis ik weer. Maar telkens als ik in Brugge kom dan besef ik wel hoe prachtig deze stad wel niet is.

Dus ik was samen op stap met mijn Poolse vriendin en nog een Poolse vriend van haar.

Kleine reportage van zijn reacties.

Eerst en vooral..

Transporteren in Brugge

Wandelen. Letterlijk kun je de stad binnen een half uur doorkruisen. We waren verbaasd over hoeveel we in zo weinig tijd hebben gedaan. Dat in combinatie met het koude weer zorgde ervoor dat we uren achtereen bier dronken, beginnend om ongeveer 13.00 uur tot etenstijd, omdat we al onze ‘must-see’ hadden gezien en erg koud waren. Gelukkig was er niet veel regen.

Ik denk dat je in de zomer ook fietsen kunt huren. Online zegt dat je ze op het treinstation kunt huren voor 8 euro voor vier uur.

Waar of beter wat eten ?

restaurant poules moules

In Brugge, aten we alleen wafels, chocolade en een fantastisch diner in Poules Moules.

Verder in het restaurant hebben we mensen leren kennen van Torhout. Deze hadden in het restaurant een spanwand geplaatst. Dit was echt prachtig, en wij hebben lang met deze mensen gesproken. Gelukkig hebben we hun gegevens en hun website. Hier kan je de spanwand zien van in het restaurant: https://spanlux.be/spanwand

Verder hebben we nog Belgische frietjes gegeten:

Chez Vincent wordt verondersteld de beste plek voor Belgische friet te zijn, en tearoom De Proeverie is geschreven voor geweldige warme chocolademelk met een zelfgemaakte brok chocolade!

Hoe naar Brugge reizen?

Polen

poolse vlag

Van Polen naar Brugge is eigenlijk heel simpel. Je neemt het vliegtuig van Chopin naar Chaleroi. Dan neem je de flibco naar Brugge. Wij hadden gelukkig Belgische vrienden die ons kwamen halen.

London

Van London kan je ook kiezen. Met het vliegtuig of met de trein. Ik zou aanraden met de trein voor het reiscomfort.

We namen de Eurostar van Londen naar Brussel en vervolgens een regionale trein naar Brugge. Het was heel gemakkelijk om erachter te komen.

Eurostar

eurostar

TIP: Boek uw Eurostar-ticket zo snel mogelijk omdat de prijzen alleen maar stijgen – ze verschijnen meestal 6 maanden voor vertrek op de site.

De trein van Londen naar Brussel duurt ongeveer 2 uur en Brussel naar Brugge is een uur. De totale reistijd van Londen naar Brugge is dus ongeveer 3 uur 30 minuten. U kunt uw kaartje kopen op de website van Eurostar om naar “Elk Belgisch station” te gaan, zodat u geen twee kaartjes hoeft te kopen.

Zorg ervoor dat u uw ticket bij de hand hebt als u naar het treinstation gaat en Eurostar gebruikt. Je kunt je tickets afdrukken of op je mobiele telefoon zetten. Controleer op de monitoren op welk platform uw trein zal rijden. Om mezelf te helpen, trek ik meestal Google Maps op en voer mijn bestemming en de optie voor openbaar vervoer in. Het laat me meestal zien op welk platform ik ben en zal je ook laten zien naar welk platform je moet veranderen in Brussel om naar Brugge te komen. Ik zou aanraden om ongeveer 45 minuten voor vertrek naar het treinstation te gaan. Je moet wel door beveiliging en douane gaan. Er is niets mis met er eerder te komen en een kop koffie en een snack te pakken.

Er is ook een luchthaven in Brugge als u liever vliegt. Waarschijnlijk gaat u Brugge volgen op een ander deel van uw Europa-reis.

Gebruik Google Flights om vluchten op te zoeken

Blijkbaar is er een bus die je vanuit Londen kunt nemen die erg goedkoop is (20 euro), maar dat zou ik zeker niet aanbevelen. Het is een rit van 9 of 10 uur.

Wat hebben we bezocht?

MARKT

belfort brugge

Dit is slechts het belangrijkste stadsplein met het Belfort. Je kunt betalen om de toren in te gaan en naar de top te gaan voor 12 euro (wees gewaarschuwd – het is 336 treden). Rond het plein zijn veel kleine paden en steegjes en winkels en restaurants. In de winter hebben ze hier ook een kerstmarkt.

Chocolade!!

De twee plaatsen die in een artikel worden genoemd, vallen op tussen alle chocoladewinkels die dezelfde stad hebben.

Ga naar The Chocolate Line voor een aantal gekke leuke smaken en verpakkingen en BbyB voor een aantal goed uitgevoerde smaken en strakke verpakkingen. Beide plekken hebben een aantal geweldige souvenirs om terug te brengen. Ik heb veel chocoladekousjes gekocht!

De winkels zijn ook erg mooi. Echt alle plaatsen in de stad zijn geweldig om te stoppen.

MINNEWATERPARK

Dit park is zo mooi en dromerig. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het in de zomer de meest romantische plek voor een picknick zou zijn. Heb plannen om daar naartoe te lopen en word gewoon los

Bedankt voor het lezen van mijn reportage over Brugge.. samen met onze vriend van Warsaw. Hij heeft ook een blog over vermageren en gewicht verliezen en je kan hier meer informatie vinden.