Redenen om naar Brugge te gaan

Tussen bruggen en kanalen, smalle straatjes en middeleeuwse en gotische gebouwen lijkt de tijd in Brugge stil te hebben gestaan. Charmant, romantisch en mysterieus, deze Belgische stad is charmant en van het juiste formaat voor degenen die graag door de straten lopen zonder een duidelijke en ongehaast parcours, waarbij de zoete geur van chocolaatjes en wafels wordt gevolgd.
Er zijn unieke hoekjes in de stad, zoals de Ponte de San Bonifacio, een gebied dat perfect de sfeer van sprookjes die de architectuur aan deze Vlaamse stad toeschrijft, gelegen op slechts één uur van Brussel, de hoofdstad van België.bezienswaardigheden in Brugge

Burg
De Burg, een straat verwijderd van de Markt, staat bekend als het administratieve centrum van de stad en herbergt nog steeds het stadhuis. De Burg gebouwen zijn echte architectonische overblijfselen en zijn, net als de Markt, zowel overdag als ‘s nachts mooi door de verlichting. Om de hoek is het de moeite waard om ‘s ochtends de vismarkt te bezoeken.

Molens van Saint-Anne
In het oostelijke deel van de stad staan vier molens, daterend uit de dertiende eeuw, die verwijzen naar het verleden. Twee daarvan, St. Janshuismolen en Koeleweimolen, zijn in het voorjaar en de zomer te bezoeken. Ze liggen langs het kanaal in een glooiende groene ruimte en malen nog steeds meel.

Brugse Biermuseum
In België is de nationale drank bier en Brugge geen uitzondering. De stad heeft een museum gewijd aan deze drank en daarin vind je alles wat je moet weten over bier met behulp van een iPad en kun je je kennis nog steeds testen met een interactief spel. Aan het einde van het bezoek eindigt het bezoek in de degustatieruimte, waar u 16 bieren kunt proeven, in een zaal met uitzicht op het centrale plein van de stad.

Bars
Café Vlissinghe is de oudste bar van Brugge en heeft evenveel charme als de stad. Het serveert bier en lichte maaltijden sinds 1515. De inrichting lijkt op andere tijden en is zeer gastvrij. In de winter verwarmt de salamander de kamer, in de zomer gaat alle aandacht naar het tuinterras. De Poatergast is een andere niet te missen bar. Gelegen in een kelder, heeft het een menu van Belgische bieren met 120 verschillende bieren.

Groeningmuseum
Het is het bekendste museum van de stad en beschikt over een unieke collectie Vlaamse schilderijen en renaissance, gesigneerd door Jan van Eyck, Hams Memling en Gerard David. Maar er is ook een deel gewijd aan de meest recente Vlaamse schilders van stromingen zoals expressionisme en surrealisme.

Minnewater
Het is een park met een klein meer, ook wel bekend als het meer van de liefde, omdat de legende zegt dat men eeuwige liefde vindt als men de brug met de geliefde oversteekt. Het is de ideale plek om te ontspannen, te picknicken en te genieten van de zon. Vlakbij is het Béguinage, waar ooit een gemeenschap van nonnen woonde en vandaag de dag is er een museum dat de manier waarop de nonnen leefden verbeeldt.

Hoge keuken
Brugge staat bekend als een gastronomisch centrum van Europa en als zodanig zijn er tal van haute cuisine restaurants. Zes van hen hebben Michelin-sterren – in deze lijst is De Karmeliet de bekendste. Voor een voordeliger diner kunt u terecht bij Gran Caffee De Passage, De Stoepa, Niew Museum en Shaar’s Bistro – allemaal met typische streekgerechten.