Waar te eten in Brugge

Wil je de beste plekken om te eten in Brugge ontdekken? Mis deze gids niet – coole restaurants en cafés die de beste maaltijden in de stad serveren.

Brugge staat niet bekend als één van Europa’s culinaire bestemmingen – en om eerlijk te zijn is daar waarschijnlijk een goede reden voor. Op het eerste gezicht kan het eetcafé in Brugge een beetje … duur en glansloos lijken.

Wanhoop echter niet. De jacht op de eetgelegenheden in Brugge zal niet tevergeefs zijn. Er zijn meer dan een paar briljante vondsten als je weet waar je moet zoeken. Dit zijn de plaatsen om te beginnen.

We schreven eerder over restaurant Poules Moules. Nu is het tijd om wat meer plaatsen te introduceren die de moeite waard zijn om in te eten.

Beste plekken om te eten in Brugge

Pomperlut

Brugge is een van die steden die je als een ‘sprookje’ kunt omschrijven, dus het grillige decor van Pomperlut is zeer toepasselijk.

Eigenlijk is dit een perfecte keuze als je op zoek bent naar een romantisch diner in Brugge – met je partner, of gewoon in je eentje. Denk aan lantaarns die aan het plafond hangen, hardhouten meubelen en verstilde gesprekken rond intieme tafels. Ja, misschien niet de beste plek om naartoe te gaan als je nog maar net uit elkaar bent. Maar voor iemand anders, maak je smaakpapillen klaar. Pomperlut is niet alleen een mooi gezicht – het serveert ook geweldig mediterraan eten.

Beste restaurant gasten brugge

Er zijn een aantal grote leidingen, waaronder de heerlijke Pomperlut garnalen (een huis special), maar ik raad de tapas aan. Waarom zou je na afloop één heerlijke maaltijd eten als je er veel kunt krijgen? Zoals de meeste van de beste plekken om te eten in Brugge, raad ik je wel aan om te reserveren, zodat je niet voor de deur wordt weggedraaid. Dat is geen goede manier om een romantisch afspraakje te beginnen.

‘T Zwart Huis

Deze is voor alle fans van live muziek die er zijn. Met veel artiesten en muzikanten uit niet alleen België maar uit heel Europa is dit leuke cafeetje geweldig, gevestigd in een gebouw dat in de jaren 1400 is gebouwd. Er is een grote selectie van koffie, cocktails en natuurlijk heerlijke Belgische bieren. Natuurlijk zou dit geen voedingsartikel zijn zonder de menukeuze te vermelden. Er is een selectie van snelle hapjes en fingerfood, maar ook zwaardere maaltijden. Dit is een geweldige plek als je achterover wilt leunen en wilt genieten van wat live jazz en een cocktail of als je op zoek bent naar een lunch of diner.

De Olijfboom

Een voorproefje van het zuiden in het noorden! De Olive Tree serveert een heerlijke mediterrane keuken in een prachtig ingericht restaurant. De chef-koks serveren authentiek Grieks eten en drinken, dus zorg ervoor dat u een Ouzo bij uw maaltijd pakt. De koks maken hun maaltijden met de grootste zorg en zijn er trots op dat ze authentieke ingrediënten en gerechten uit de Middellandse Zee serveren.

Top restaurantgerechten brugge

Het restaurant is in familiebezit, en heeft dat huiselijke gevoel dat je wilt voordat je in een belachelijke hoeveelheid heerlijk Grieks eten duikt.

De recepten zijn met de familie meegebracht vanuit hun huis in Lesbos, en ze zijn absoluut verrukkelijk. De gevulde kippenborst is een waar genot, en vergeet ook niet wat heerlijke tzatziki te bestellen.

Hoe te betalen

Tegenwoordig kunt u in veel restaurants betalen met een touchless card of zelfs met een bankoverschrijving. Als u bang bent voor traditionele betalingen, is het de moeite waard om te overwegen cryptovaluta te kopen – dergelijk kapitaal kan alleen elektronisch worden geliquideerd.

Sommige restaurants bieden deze mogelijkheid al lang aan. Meer informatie over cryptowaarden en het gebruik ervan kunt u vinden op cryptosoep.com.

Ik gebruik het zelf en het was de eerste keer dat ik deze mogelijkheid leerde kennen.